Over Ons

Wie zijn wij?

Contact opnemen

Wie Breukelen kent, kent Terpsichoré. Wij zijn dé Dansvereniging in Breukelen waar elke week met veel energie en door gemotiveerde leiding en assistenten les wordt gegeven in allerlei stijlen. We willen je graag laten dansen, het beste uit jezelf laten halen, je laten schitteren bij onze optredens en waar kan dat beter dan bij Terpsichoré. We zijn trots op onze vereniging en de vele vrijwilligers die ons hierbij steunen. Een mooie terugblik is dat wij mochten optreden voor de Koningin toen ze Breukelen bezocht op 30 april 1987. We hebben ook in de afgelopen jaren meegedaan aan nationale en internationale dansdemo’s en wedstrijden. Optreden doen we nog steeds zoals de Kerstmarkt en ParkPodium. Dus hou je van dansen? Dan ben je altijd welkom voor een proefles op één van onze lesuren.

Oprichting van Terpsichoré

Op 5 augustus 1986 was het zover! Met de oprichting van de vereniging  zag Hanney Plugge haar wens in vervulling gaan om zelf een eigen Vereniging voor Dans en SportFit op te richten met de naam TERPSICHORÉ.

Terpsichoré is de naam van de Griekse dansgodin. Je kunt deze naam ontleden in Ter =lichaam, Psi= geest en Choré= harmonie. Met lichaam en geest komen tot één harmonie of choreografie. Zie hiernaast de foto van ons allereerste bestuur! Met de bestuursleden van links naar rechts: Hanney Plugge, Cor Hiele, Yvonne Kragten, Brigitte vd Linden (leiding), Karel de Groot, Ria Postmus, Bep Spijker en Bep Zweeris. De eerste lessen werden gegeven op 1 september 1986. Op zaterdag 29 november 1987 stelde Terpsichoré zich voor in al haar facetten met een kleine show in de Gemeente Sporthal. Op dat moment waren er al 150 leden. Op 5 augustus 2001 bestond de vereniging 15 jaar en telde op dat moment 400 leden. Bij aanvang werd er alleen lesgegeven in Jazzdans. Later volgden er de Aerobiclessen en de Kleuterlessen. De lessen zijn tegenwoordig flink gemoderniseerd en zijn het voornamelijk ex-leerlingen die nu eigen groepen hebben en les geven! Daar zijn we dan…ruim 35 jaar verder…een vereniging om trots op te zijn…..!

Leiding

Terpsichoré is een dansvereniging met enthousiaste en gemotiveerde leiding. Zie hieronder de leiding van Terpsichoré.

Laura 

Kidsdance 4-5 jaar, Kidsdance 5-6 jaar,  Femme Dance 17+ 

Ik ben Laura Muskens, 22 jaar, en ik woon in Breukelen. Ik studeer Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, speel handbal en ben werkzaam in de horeca/eventbranche. Van jongs af aan ben ik lid bij Terpsichoré en al vier jaar geef ik enthousiast dansles aan de Kidsdance 4-5 jaar, Kidsdance 5-6, en de Femme Dance 17+. Tijdens mijn lessen staat dansplezier centraal en hoop ik ook mijn kennis in dansen over te brengen aan mijn leerlingen!  Dus kom eens langs en doe gezellig een les mee.

Artemi 

Jeugdselectie en Selectie

Een creatieve, sportieve en doelgerichte danseres uit Nederland. Als kleine meid gestart met showdance en verder opgegroeid en ontwikkeld als professionele hiphop/streetdance danseres en docent. Voor jong en oud. Ervaring met wedstrijden, shows en toffe opdrachten. Ik geniet ervan om mijn passie te delen! Ik geef les aan de Jeugdselectie en de Selectie.

Emma

Streetdance 9- 11 jaar, 11- 14 jaar, 14-17 jaar 

Mijn naam is Emma Priem en ik ben 23 jaar. Momenteel woon ik in Maarssen dorp en ben ik bezig met afstuderen aan de opleiding Leerkracht Biologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben graag aan het sporten en bewegen en ik dans al vanaf dat ik erg jong ben. Ik geef iedere vrijdag met veel plezier en passie les aan de Streetdance groepen: 9-11 jaar, 11-14 jaar en 14-17 jaar. Ik hoop dat ik mijn plezier en enthousiasme voor dansen kan overbrengen tijdens mijn lessen. Je bent altijd welkom om een lesje mee te doen!

Sammy 

Streetdance 7-9 jaar

Ik ben Sammy Timmerman ik ben 19 jaar oud en ik geef de les Streetdance 7-9 jaar. Ik heb recent de opleiding evenementen organisaties afgerond en ben zeker van plan op door te studeren. In mijn vrije tijd dans ik graag en doe leuke dingen met vrienden en vriendinnen.

Hanney Plugge

Dancefit, Sportfit en Zumba

“Music was My First Love and it Will Be My Last….” Opgegroeid met en in de muziek was de stap naar dans voor mij niet moeilijk. Na meer dan 10 jaar te hebben geturnd en daar ook in lesgegeven heb ik de overstap naar dans gemaakt en geef nog steeds met veel plezier les. Heb in al die jaren diverse opleidingen en cursussen gedaan in sport en dans. Docent dans geweest aan de opleiding jazzdans en ook altijd allerlei cursussen, workshops en bijscholingen gedaan, gevolgd en gegeven op gebied van dans. Alle veranderingen en vernieuwingen op de voet gevolgd en certificaten in behaald met als laatste Zumba-Instructor. In 1986 besloten een eigen vereniging op te richten in Jazzdans en Aerobic, TERPSICHORE. Iets wat in die tijd nog niet bestond. Nu, na al die jaren nog steeds geen spijt van dit besluit. “Plezier in dansen staat voorop”, is altijd mijn motto geweest en zal dat ook altijd blijven!

Ingrid Lammers – van Veenendaal 

 Bodyfit

Mijn naam is Ingrid Lammers-van Veenendaal. Vanaf mijn zesde jaar heb ik aan klassiek ballet gedaan. Op mijn twaalfde jaar ben ik gaan dansen bij Terpsichoré, jazzballet en selectiedansen. Dansen en bewegen is altijd mijn passie geweest en daarom heb ik toen ik 17 was de opleiding Verenigingsleidster Jazzdance gevolgd. Sinds die tijd geef ik al les bij Terpsichoré. Dit doe ik naast mijn werk als fysiotherapeut-manueel therapeut.

Sofie 

Assistent Leiding 

Mijn naam is Sofie Muskens, ik ben 18 jaar en woon in Breukelen. Ik ben begonnen met de opleiding Ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast dansen speel ik handbal in het damesteam van HV Nijenrodes. Vanaf mijn 4e dans ik bij Terpsichoré en heb ik verschillende dansstijlen gedanst. Momenteel volg ik op donderdag de les Femme Dance 17+. Tevens ben ik assistent leidster op vrijdag bij de Kids Dance 4-5 jaar en Kidsdance 5-6 jaar. Elke week weer een feestje.

Kylie 

Assisitent leiding

Mijn naam is Kylie, ik ben 16 jaar. Dit jaar start ik met de opleiding Sport en Bewegen. Ik dans zelf in de Selectie en assisteer bij de Streetdance 11 -14 jaar. Ik hoop jullie en mezelf nog veel te leren in het nieuwe dansjaar. Ik heb er enorm zin in. Tevens doe ik nog aan Scouting en Freerunnen.

Sterre 

Assistent leiding

Hoi, Ik ben Sterre. Ik ben 16 jaar en woon in Breukelen samen met mijn zus en ouders. Vanaf mijn 3e zit ik al op verschillende dansstijlen. Dit word nu dus mijn 14e dansjaar. Nu dans ik bij de Femme Dance 17+ en assisteer ik bij de Kids Dance 4-5 jaar en Kidsdance 5-6 jaar. Naast dansen zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding hotelmanagement on the job in Van der Valk.

Marit 

Assistent leiding 

Hoi, Ik ben Marit, ik ben 16 jaar oud en dit is mijn vijfde seizoen dansen bij Terpsichoré. Ik dans zelf twee keer in de week, bij Femme Dance 17+ en de Selectie. Ik assisteer op vrijdag bij Streetdance 9-11 met Emma, wat ik heel erg leuk vind! Ik zit in 6vwo op Broklede en naast dansen houd ik ook van muziek maken. Ik heb er zelf altijd super veel plezier in.

Susanne

Assistent leiding 

Mijn naam is Susanne Wormsbecher. Ik assisteer tijdelijk bij de PR en val ik in bij de jeugd lessen. Zelf dans ik al 14 jaar bij Terpsichore en doe dat nog steeds met heel veel plezier in de groepen Femme Dance 17+ en de selectie. In mijn vrije tijd vindt ik het leuk om te sporten, te werken aan mijn opleiding (ik volg de opleiding onderwijsassistent) en creatief bezig te zijn.

Ook dit jaar heb ik zin om te dansen en er weer een spetterend jaar van te maken.

Maud 

Assistent leiding

Hoi, ik ben Maud, 15  jaar en woon samen met mijn zus en ouders in Breukelen. Al meer dan 10 jaar dans ik bij Terpsichore. Heb in al die jaren bij Terpsichoré al diverse stylen gedanst.  Ik assisteer Sammy bij Streetdance 7-9 jaar. Zelf dans ik in de Selectie en Femme Dance 17+. Ik zit in het vierde leerjaar van Broklede.

Bestuur

Zie hieronder onze bestuursleden van Terpsichoré

Hans Muskens

Voorzitter

Met een leuk bestuur en leiding team leidt Hans de vereniging. Hij zit al jaren onze bestuursvergaderingen voor, regelt van alles voor de vereniging van algemeen beleid tot het ParkPodium. Samen met het team leuke optredens te regelen zodat alle leden hun dansen kunnen laten zien aan ouders, opa, oma en vrienden. Houdt vooral de vereniging financieel gezond door op tijd met bestuur en leiding goed naar de lessen te kijken.

Ineke van Rossum-Spruit Koopmans

Secretaris

Ik ben Ineke van Rossum-Spruit Koopmans, getrouwd met Bert en woon in Loenen aan de Vecht. Mijn oudste dochter heeft in haar jeugd met veel plezier gedanst bij Terpsichoré en ik ben de vereniging altijd blijven volgen. Toen ik in 2018 gevraagd werd als bestuurslid voor de post secretariaat heb ik meteen ja gezegd. Ik vind het leuk om opnieuw bij de vereniging betrokken te zijn die na 35 jaar nog steeds springlevend is. Inmiddels danst één van de zes kleinkinderen bij Kidsdance en zij is net zo enthousiast als vroeger haar moeder was. Leuk om als oma dat mee te maken.

Barbera den Ouden

Ledenadministratie

Mijn naam is Barbera, getrouwd met Albert en samen hebben wij 2 dochters Nikki en Sterre. Sterre en ik zelf dansen al een aantal jaren bij Terpsichore.

Sinds 2011 doe ik met veel plezier de ledenadministratie binnen de vereniging. Samen met Esther Muskens zit ik ook in de Activiteiten Commissie en organiseer samen met haar allerlei leuke activiteiten.

Anoesjka Conijn-Pels

Public Relations

Mijn naam is Anoesjka Conijn – Pels, en al een paar jaar verbonden aan Terpsichoré. Begonnen als kleedkamermoeder bij de leerlingen show en nu al een paar actief voor PR.  Mijn taak is het coördineren van de PR en de social media, (we zijn ook te volgen via Facebook-Instagram) In mijn werkzame leven werk in de logistiek en daardoor kan ik mijn ervaring gebruiken om binnen de vereniging mijn steentje bij te dragen. Zelf dans ik sinds een jaar bij Hanney op de maandagavond.

Hanney

Hoofd Leiding

Stuurt leiding aan en adviseert. Neemt nieuwe leiding aan. Adviseert bestuur op technisch gebied over de lessen.

Maarten Ruttens

Penningmeester

Mijn naam is Maarten. Samen met Rosanne en mijn 2 kinderen Mara (6) en Jack (2) woon ik al geruime tijd in Breukelen. Onze dochter Mara danst al jaren met veel enthousiasme bij Terpsichore.
Iedere vrijdag gaat ze met veel plezier naar de dansles en ze geniet van de vele optredens die ze door het jaar heen mag doen.
Zelf ben ik ook sportief maar niet bepaald een danser. Om toch iets meer bij de vereniging van mijn dochter betrokken te zijn heb ik mij beschikbaar gesteld als penningmeester toen ik hier voor ben benaderd. Ik hoop dit de komende jaren samen met de overige bestuursleden met veel plezier te doen.

Vacant

Zie hieronder de vacatures voor de  functies die momenteel vacant zijn.

Algemeen Bestuurslid

Ter versterking van het bestuur zijn we op zoek naar een algemeen bestuurslid ofwel vliegende keep die bestuursleden kan vervangen bij afwezigheid en meedenkt met het beleid van Terpsichore. Ben jij enthousiast? Meedenkend?

Draai je je hand niet om voor wat dan ook? En ben je een doener die graag de handen uit de mouwen steekt? Neem dan contact met ons op. Contact opnemen

Manusje van alles

Ben jij het type dat wel graag wat voor de Vereniging wil doen, maar niet gebonden wil zijn aan tijden, werkzaamheden en verantwoordelijkheden?

Misschien is dan ons manusje van alles functie iets voor je! Lekker flexibel zeg maar… We hebben altijd hulp nodig rond de shows, demo’s, kamp, etc. Jong en oud welkom! Contact opnemen

Stage lopen bij Terpsichoré?

Stagiair(e)s vanuit het MBO (CIOS, ROC-S&B) mogen alleen geplaatst worden bij erkende leerbedrijven. Terpsichoré heeft deze certificering en is dus een erkend leerbedrijf.

Ben jij benieuwd hoe het er allemaal precies aan toe gaat in een dansles? Of ben jij vooral nieuwsgierig naar onze bestuurlijke functies? Heb je altijd al willen meehelpen met het organiseren van een leerlingenshow? Of ben jij geïnteresseerd in andere onderdelen van onze vereniging? Kom dan bij ons stage lopen! Neem contact op voor meer informatie! Contact Opnemen