Over Ons

Wie zijn wij?

Wie Breukelen kent, kent Terpsichoré

Wij zijn dé Dansvereniging in Breukelen waar elke week met veel energie en gemotiveerde leiding en assistenten les wordt gegeven in allerlei stijlen We willen je graag laten dansen, het beste uit jezelf laten halen en je laten schitteren bij onze optredens en waar kan dat beter dan bijTerpsichoré. We zijn trots op onze vereniging en de vele vrijwilligers die ons hierbij steunen. Een mooie terugblik is dat wij mochten optreden voor de Koningin op 30 april 1987. Zij bezocht Breukelen en nog geen jaar na ons bestaan hadden wij de eer. We hebben ook in de afgelopen jaren meegedaan aan Nationale en Internationale Dansdemo’s waar we voor uitgenodigd waren. Meegedaan aan wedstrijden en prijzen gewonnen. Optredens doen we nog steeds om onze leerlingen uit te dagen! Dus hou je van dansen? Dan ben je altijd welkom voor een proefles op één van onze lesuren. Contact opnemen

Oprichting van Terpsichoré

Op 5 augustus 1986 was het zover! Met de oprichting van de vereniging werd bekrachtigd zag Hanney Plugge haar wens in vervulling gaan om zelf een eigen Vereniging voor Dans en SportFit op te richten met de naam TERPSICHORÉ.

Terpsichoré is de naam van de Griekse dansgodin. Je kunt deze naam ontleden in Ter =lichaam, Psi= geest en Choré= harmonie. Met lichaam en geest komen tot één harmonie of choreografie. Zie hiernaast de foto van ons allereerste bestuur! Met de bestuursleden van links naar rechts: Hanney Plugge, Cor Hiele, Yvonne Kragten, Brigitte vd Linden (leiding), Karel de Groot, Ria Postmus, Bep Spijker, en Bep Zweeris. De eerste lessen werden gegeven op 1 september 1986. Op zaterdag 29 november stelde Terpsichoré zich voor in al haar facetten met een kleine show in de Gemeente Sporthal. Op dat moment waren er al 150 leden. Op 5 augustus 2001 bestond de vereniging 15 jaar en telde op dat moment 400 leden. Tegenwoordig zijn het rond 300 leden. Bij aanvang werd er alleen lesgegeven in Jazzdans. Later volgden er de Aerobiclessen en de Kleuterlessen. De lessen zijn tegenwoordig flink gemoderniseerd en zijn het voornamelijk ex-leerlingen die nu eigen groepen hebben en les geven! Daar zijn we dan…ruim 30 jaar verder…een vereniging om trots op te zijn…..!

Leiding

Terpsichoré is een dansvereniging met enthousiaste en gemotiveerde leiding. Zie hieronder de leiding van Terpsichoré.Laura

Mini Stars / Kidsdance / Jazz showdance 11- 14 en Jazz Showdance 15+

Mijn naam is Laura Muskens, woonachtig in Breukelen.  Ik ben al van jongs af lid van Terpsichoré en veel met dansen bezig. Ik geef les aan de Mini Stars 3-4 jaar, Kidsdance 5-6 jaar, de Showdance 11-14 jaar, en de Showdance 15+. Ik hoop mijn plezier en kennis in dansen over te brengen aan mijn leerlingen!

Artemi 

Jeugdselectie en Selectie

Een creatieve, sportieve en doelgerichte danseres uit Nederland. Als kleine meid gestart met showdance en verder opgegroeid en ontwikkeld als professionele hiphop/streetdance danseres en docent. Voor jong en oud. Ervaring met wedstrijden, shows en toffe opdrachten. Ik geniet ervan om mijn passie te delen! Ik geef les aan de Jeugdselectie en de Selectie.

Emma

Urban/Streetdance aan de groepen: 9- 11 jaar, 11- 14 jaar en de 15+

Mijn naam is Emma Priem en woon in Maarssen. Ik studeer voor  Leekracht Biologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben graag aan het sporten, en ik dans al vanaf dat ik erg jong ben. Ik deed dit met veel plezier, en dit doe ik na al die jaren nog steeds. Ik geef iedere vrijdag Urban/Streetdance aan de groepen: 9-11 jaar, 11-14 jaar en de 15+. Ik hoop dat ik mijn plezier en enthousiasme voor dansen kan overbrengen tijdens mijn lessen!

Sammy

Streetdance 7-9 jaar

Ik ben Sammy Timmerman en ik geef de kids van 7 tot 9 jaar les in streetdance op vrijdag. Ik doe de opleiding evenementen organisatie. Ik geef met veel plezier les en dans op hele verschillende muziek van de 80’s, 90’s tot muziek van deze tijd.

Hanney

DanceFit, Combiles Sportfit en Zumba

“Music was My First Love and it Will Be My Last….”

Opgegroeid met en in de muziek was de stap naar dans voor mij niet moeilijk. Na meer dan 10 jaar te hebben geturnd en daar ook in lesgegeven heb ik de overstap naar dans gemaakt en geef nog steeds met veel plezier les. Heb in al die jaren diverse opleidingen en cursussen gedaan in sport en dans.Docent dans geweest aan de opleiding jazzdans en ook altijd allerlei cursussen, workshops en bijscholingen gedaan, gevolgd en gegeven op gebied van dans. Alle veranderingen en vernieuwingen op de voet gevolgd en certificaten in behaald met als laatste Zumba-Instructor. In 1986 besloten een eigen vereniging op te richten in Jazzdans en Aerobic, TERPSICHORE. Iets wat in die tijd nog niet bestond. Nu, na al die jaren nog steeds geen spijt van dit besluit. “Plezier in dansen staat voorop”, is altijd mijn motto geweest en zal dat ook altijd blijven!

Ingrid

Steps en Bodyfit

Mijn naam is Ingrid Lammers-van Veenendaal. Vanaf mijn zesde jaar heb ik aan klassiek ballet gedaan. Op mijn twaalfde jaar ben ik gaan dansen bij Terpsichoré, jazzballet en selectiedansen. Dansen en bewegen is altijd mijn passie geweest en daarom heb ik toen ik 17 was de opleiding Verenigingsleidster Jazzdance gevolgd. Sinds die tijd geef ik al les bij Terpsichoré. Dit doe ik naast mijn werk als fysiotherapeut-manueel therapeut.

Susanne

Assistent leiding 

Hoi, ik ben Susanne Wormsbecher en ik ben 17 jaar. Ik dans ongeveer 13 jaar bij de vereniging Terpsichoré en ik heb altijd met veel plezier gedanst. Ik assisteer bij de groep showdance 11-14
Op dit moment volg ik de opleiding tot onderwijsassisstent.
Ik dans op dit moment in de groepen showdance 15+ en in de selectie. Buiten het dansen vind ik het leuk om te sporten en creatief bezig te zijn. Ook dit jaar heb ik er zin in

Kylie 

Assisitent leiding 

Hoi , ik ben Kylie en zit op het Broeckland College in Breukelen. Dit seizoen assisteer ik bij de steetdance 9-11. Zelf dans ik bij de streetdance 15+. Ik dans al 6 jaar bij Terpsichoré en doe ook aan freerun en scouting. Ik hoop op een leerzaam en leuk jaar waar ik mijn passie voor dansen kan overbrengen op anderen.

Sterre

Assistent leiding 

Hoi, Ik ben Sterre. Ik ben 16 jaar en woon in Breukelen samen met mijn zus en ouders. Vanaf mijn 4e zit ik al op verschillende dansstijlen. Nu dans ik bij de Jazz-/Showdance 15+ en assisteer ik bij de MiniStars 3-4 jaar en Kidsdance 5-6 jaar. Naast dansen zit ik in mijn eerste jaar van hotelmanagement on the job in Van der Valk.

Maud 

Assistent leiding 

Hoi ik ben Maud, 14 jaar en woon samen met mijn zus en ouders in Breukelen. Al meer dan 10 jaar dans ik bij Terpsichore. De lessen  die ik bij Terpsichoré  heb gevolgd zijn o.a. MiniStars, Showdance en Streetdance. Streetdance vind ik erg leuk en ik ben dan ook heel blij dat ik Sammy mag assisteren bij de Streetdance 7-9 jaar. Zelf dans ik in de selectie en Showdance 15+. Ik zit in de vierde klas van de Rientjes Mavo in Maarssen. Naast dansen houd ik ervan om lekker te chillen met vrienden en te varen op de Loosdrechtse plassen.

Marit 

Assistent leiding 

Hoi, ben Marit, ik ben 15 jaar oud en dit is mijn vierde  seizoen dansen bij Terpsichoré. Ik dans in de selectie op donderdag en in de 15+ streetdancegroep op vrijdag. Ik assisteer op vrijdag bij de streetdance 9 tot 11 jaar. Ik zit in het vijfde jaar op Broklede en naast dansen speel ik ook gitaar. Ik heb altijd heel veel plezier in dansen en ik hoop dat ik dat nu ook kan doorgeven als assistent. 

Sofie 

Assistent Leiding 

Mijn naam is Sofie Muskens , 17 jaar oud en woon in Breukelen. Vanaf mijn 4e jaar dans ik bij Terpsichoré, dit jaar wordt dus mijn 13e jaar. Ik dans verschillende dansstijlen, momenteel volg ik de lessen showdance. Ik assisteer bij de Mini Stars 3-4 en Kidsdance 5-6. Ik zit in mijn examenjaar van de HAVO op Broklede. Naast dansen speel ik handbal in het team Dames A bij de vereniging HV Nijenrodes.

Famke 

Assistent Leiding 

Hoi, ik ben Famke, 17 jaar en dans al jaren bij Terpsichoré. Ik was als klein peutertje met mijn moeder naar zwembad ‘t Kikkerfort geweest. Ik hoorde daar muziek en zag allemaal kleine meisjes dansen in mooie balletpakjes. Ik vond dit zó mooi en liep er meteen op af. De juf vond dat wel grappig en zei: “laat haar maar even mee doen”. Een week later had ik een prachtig wit fluwelen balletpakje met tutu gekregen en ben daarna nooit meer gestopt met dansen. Ik zit nu in twee dansgroepen: de streetdance 15+ en de selectie. Allebei erg leuk. Ik zit in het 6e jaar op Broklede in Breukelen en in mijn vrije tijd dans en teken ik graag en doe ik leuke dingen met mijn vrienden. Ik hou wel van een uitdaging zoals o.a. een choreo met snelle bewegingen, een choreo in een totaal andere dansstijl of eentje met veel attitude. Ik assisteer bij Emma bij de Streetdance 12-14 jaar en heb daar erg veel zin in 

Bestuur

Zie hieronder onze bestuursleden van Terpsichoré

Hans Muskens

Voorzitter

Met een leuk bestuur en leiding team leidt Hans de vereniging. Hij zit al jaren onze bestuursvergaderingen voor, regelt van alles voor de vereniging van algemeen beleid tot het ParkPodium. Samen met het team leuke optredens te regelen zodat alle leden hun dansen kunnen laten zien aan ouders, opa, oma en vrienden. Houdt vooral de vereniging financieel gezond door op tijd met bestuur en leiding goed naar de lessen te kijken.

Ineke van Rossum-Spruit Koopmans

Secretaris

Mijn naam is Ineke van Rossum-Spruit Koopmans, getrouwd met Bert. In ons samengestelde gezin hebben we vier volwassen kinderen en 5 kleinkinderen. Mijn oudste dochter heeft in haar jeugd met veel plezier gedanst bij Terpsichoré. Terpsichore is een leuke vereniging die ik altijd ben blijven volgen. Op 1 november 2018 ben ik als secretaris toegetreden tot het bestuur van Terpsichoré en dus verantwoordelijk voor het secretariaat. Ik vind het leuk om opnieuw bij de club betrokken te zijn en ik zie een vereniging die nog net zo enthousiast en springlevend is als tijdens de jeugd van mijn dochter.

Yolanda Hering

Penningmeester

Mijn naam is Yolanda, woon samen met Dirk en we hebben drie kinderen. Ik ben al jaren verbonden aan Terpsichore. Ooit zelf als tiener met dansen gestart en nu danst ook mijn dochter Anouk al jaren met veel plezier bij Terpsichoré. Naast mijn baan als verloskundige heb ik gelukkig nog tijd gevonden om nu niet meer alleen als lid, maar ook als penningmeester bij de vereniging betrokken te zijn.

Barbera den Ouden

Ledenadministratie

Mijn naam is Barbera, getrouwd met Albert en samen hebben wij 2 dochters Nikki en Sterre. Sterre en ik zelf dansen al een aantal jaren bij Terpsichore.

Sinds 2011 doe ik met veel plezier de ledenadministratie binnen de vereniging. Samen met Esther Muskens zit ik ook in de Activiteiten Commissie en organiseer samen met haar allerlei leuke activiteiten.

Anoesjka Conijn-Pels

Public Relations

Mijn naam is Anoesjka Conijn – Pels, en getrouwd met René. Onze dochter Sara Anne danst al ruim 8 jaar bij Terpsichoré waardoor ik de vereniging ben ingerold. Mijn taak is het coördineren van de PR en de social media, (we zijn te volgen via Facebook-Instagram en de website www.terpsichore-breukelen.nl) Zelf dans ik sinds een jaar bij Hanney op de maandagavond. In mijn werkzame leven in de logistiek kan ik deze ervaring gebruiken om binnen de vereniging mijn steentje bij te kunnen dragen

Hanney Plugge

Hoofd Technische Leiding

Stuurt leiding aan en adviseert. Neemt nieuwe leiding aan. Adviseert bestuur op technisch gebied over de lessen.

Vacant

Zie hieronder de vacatures voor de  functies die momenteel vacant zijn.

Algemeen Bestuurslid

Ter versteking van het bestuur Yolanda, Ineke, Hans,, Barbara en Anoesjka zijn wij op zoek naar een algemeen bestuurslid ofwel vliegende keep die bestuursleden kan vervangen bij afwezigheid en meedenkt met het beleid van Terpsichore. Ben jij enthousiast? Meedenkend?

Draai je je hand niet om voor wat dan ook? En ben je een doener die graag de handen uit de mouwen steekt? Neem dan contact met ons op. Contact opnemen

Coupeuse

‘ Coupeuse’, in de volksmond ook wel genoemd: ”Naaimoeder”) 

HELP! We zijn op zoek naar iemand die ons kan assisteren bij het vervaardigen van danskostuums! Vooral voor onze show die elke 2 jaar gegeven wordt..heb jij vrije tijd, een naaimachine en leuke ideetjes? Laat het ons even weten! Contact opnemen

Manusje van alles

Ben jij het type dat wel graag wat voor de Vereniging wil doen, maar niet gebonden wil zijn aan tijden, werkzaamheden en verantwoordelijkheden?

Misschien is dan ons manusje van alles functie iets voor je! Lekker flexibel zeg maar… We hebben altijd hulp nodig rond de shows, demo’s, kamp etc etc. Jong en oud welkom! Contact opnemen

Stage lopen bij Terpsichoré?

Stagiair(e)s vanuit het MBO (CIOS, ROC-S&B) mogen alleen geplaatst worden bij erkende leerbedrijven. Terpsichoré heeft deze certificering en is dus een erkend leerbedrijf.

Ben jij benieuwd hoe het er allemaal precies aan toe gaat in een dansles? Of ben jij vooral nieuwsgierig naar onze bestuurlijke functies? Heb je altijd al willen meehelpen met het organiseren van een leerlingenshow? Of ben jij geïnteresseerd in andere onderdelen van onze vereniging? Kom dan bij ons stage lopen! Neem contact op voor meer informatie! Contact Opnemen