Over Ons

Wie zijn wij?

Wie Breukelen kent, kent Terpsichoré

Wij zijn dé Dansvereniging in Breukelen waar elke week met veel energie en gemotiveerde leiding en assistenten les wordt gegeven in allerlei stijlen
We willen je graag laten dansen, het beste uit jezelf laten halen en je laten schitteren bij onze optredens en waar kan dat beter dan bijTerpsichoré.  

We zijn trots op onze vereniging en de vele vrijwilligers die ons hierbij steunen. Een mooie terugblik is dat wij mochten optreden voor de Koningin op 30 april 1987. Zij bezocht Breukelen en nog geen jaar na ons bestaan hadden wij de eer.
We hebben ook in de afgelopen jaren meegedaan aan Nationale en Internationale Dansdemo’s waar we voor uitgenodigd waren. Meegedaan aan wedstrijden en prijzen gewonnen. Optredens doen we nog steeds om onze leerlingen uit te dagen!

Dus hou je van dansen? Dan ben je altijd welkom voor een proefles op één van onze lesuren.

Contact opnemen

Oprichting van Terpsichoré

Op 5 augustus 1986 was het zover! Toen de vereniging werd bekrachtigd zag Hanney Plugge haar wensdroom in vervulling gaan om zelf een eigen Vereniging voor Dans en SportFit op te richten met de naam TERPSICHORÉ.

Terpsichoré is de naam van de Griekse dansgodin. Je kunt deze naam ontleden in Ter =lichaam, Psi= geest en Choré= harmonie. Met lichaam en geest komen tot één harmonie of choreografie.

Zie hiernaast de foto van ons allereerste bestuur!
Met de bestuursleden van links naar rechts:
Hanney Plugge, Cor Hiele, Yvonne Kragten, Brigitte vd Linden (leiding), Karel de Groot, Ria Postmus, Bep Spijker, en Bep Zweeris.

De eerste lessen werden gegeven op 1 september 1986. Op zaterdag 29 november stelde Terpsichoré zich voor in al haar facetten met een kleine show in de Gemeente Sporthal. Op dat moment waren er al 150 leden. Op 5 augustus 2001 bestond de vereniging 15 jaar en telde op dat moment 400 leden. Tegenwoordig zijn het rond 300 leden.

Bij aanvang werd er alleen lesgegeven in Jazzdans. Later volgden er de Aerobiclessen en de Kleuterlessen. De lessen zijn tegenwoordig flink gemoderniseerd en zijn het voornamelijk ex-leerlingen die nu eigen groepen hebben en les geven!

Daar zijn we dan…ruim 30 jaar verder…een vereniging om trots op te zijn…..!

Leiding

Terpsichoré is een dansvereniging met enthousiaste en gemotiveerde leiding. Zie hieronder de leiding van Terpsichoré.

Alec

Jeugdselectie en Selectie

Mijn naam is Alec Kakisina, ik ben 27 jaar oud en ben afgestudeerd aan de Dans Academie Lucia Marthas en de Hogeschool voor de Kunsten uit Amsterdam.

Ik ben als allround danser opgeleid (ballet, modern, tap, commercial, hip hop en meer) en heb op meerdere vlakken in het werkveld mijn beroep kunnen uitoefenen, denk aan tv, grote muziek festivals maar ook in het theater.
Ik geef les aan beide selectie groepen. In deze les daag ik de leerlingen uit om sneller en meer op te pikken in een kortere tijd. Ik focus mij op performance en omdat je auditie doet voor deze les ben ik dan ook meer kritisch op wat leerlingen zelf inbrengen in deze les.

Laura

Mini Stars / Kidsdance / Jazz showdance 11-12 en Jazz Showdance 13+

Mijn naam is Laura Muskens, ik ben 19 jaar en woon in Breukelen. Ik ben al van jongs af lid van Terpsichoré en veel met dansen bezig. Zelf ben ik momenteel actief in de Selectie.

Ik geef les aan de Mini Stars 3-4 jaar, Kidsdance 5-6 jaar, de Showdance 11-12 jaar, en de Showdance 13+. Ik hoop mijn plezier en kennis in dansen over te brengen aan mijn leerlingen!

Emma

Streetdance 10-11 / Streetdance 12-14 / Streetdance 15+

Mijn naam is Emma Priem en ik ben 20 jaar en woon in Breukelen. Ik dans al vanaf dat ik erg jong ben met veel plezier, en dit doe ik na al die jaren nog steeds .

Ik geef iedere vrijdag Urban/Streetdance aan de groepen: 10-11 jaar, 12-14 jaar en de 15+. Ik hoop dat ik mijn plezier en enthousiasme voor dansen kan overbrengen tijdens mijn lessen!

Sammy

Streetdance 7-9 jaar

Ik ben Sammy Timmerman, ik ben 16 jaar oud en ben de leiding van streetdance 7-9 jaar op vrijdag van 17.15-18.05 uur in het Kikkerfort.

Ik doe de opleiding evenementen organisatie en zit in het eerste jaar.
Ik geef met veel plezier les en dans op hele verschillende muziek van de 80’s, 90’s tot muziek van deze tijd.

Hanney

DanceFit, Combiles Sportfit en Zumba

“Music was My First Love and it Will Be My Last….”

Opgegroeid met en in de muziek was de stap naar dans voor mij niet moeilijk. Na meer dan 10 jaar te hebben geturnd en daar ook in lesgegeven heb ik de overstap naar dans gemaakt en geef nog steeds met veel plezier les. Heb in al die jaren diverse opleidingen en cursussen gedaan in sport en dans.Docent dans geweest aan de opleiding jazzdans en ook altijd allerlei cursussen, workshops en bijscholingen gedaan, gevolgd en gegeven op gebied van dans. Alle veranderingen en vernieuwingen op de voet gevolgd en certificaten in behaald met als laatste Zumba-Instructor.

In 1986 besloten een eigen vereniging op te richten in Jazzdans en Aerobic, TERPSICHORE. Iets wat in die tijd nog niet bestond. Nu, na al die jaren nog steeds geen spijt van dit besluit. “Plezier in dansen staat voorop”, is altijd mijn motto geweest en zal dat ook altijd blijven!

Ingrid

Steps en Bodyfit

Mijn naam is Ingrid Lammers-van Veenendaal. Vanaf mijn zesde jaar heb ik aan klassiek ballet gedaan. Op mijn twaalfde jaar ben ik gaan dansen bij Terpsichoré, jazzballet en selectiedansen. Dansen en bewegen is altijd mijn passie geweest en daarom heb ik toen ik 17 was de opleiding Verenigingsleidster Jazzdance gevolgd. Sinds die tijd geef ik al les bij Terpsichoré. Dit doe ik naast mijn werk als fysiotherapeut-manueel therapeut.

Famke

Assistent Leiding

Hoi, ik ben Famke en ik ben 15 jaar. Ik dans al bijna 14 jaar bij Terpsichore.
Ik was als klein peutertje met mijn moeder naar het zwembad Kikkerfort geweest. Ik hoorde daar muziek en zag allemaal kleine meisjes dansen in mooie balletpakjes. Ik vond dit zó mooi en liep er meteen op af. De juf vond dat wel grappig en zei: “laat haar maar even mee doen”. Een week later had ik een prachtig wit fluwelen balletpakje met tutu gekregen en ben daarna nooit meer gestopt met dansen. Ik zit nu in twee dansgroepen: de streetdance 15+ en de selectie. Allebei erg leuk.
Ik zit op Broklede in 4 vwo en in mijn vrije tijd speel ik keyboard, ik knutsel graag en doe leuke dingen met mijn vrienden. Ik vind het erg leuk om op YouTube leuke dansstijlen te vinden en die te ontleden. Ik speel ze dan langzaam af en leer me die zelf aan. Ik kijk er naar uit om deze soort dansen aan andere kinderen te leren. Vooral dansen met snelle bewegingen en een bepaalde attitude vind ik leuk, zodat het een echte performance wordt. Ik assisteer bij Sammy bij de 7-9 streetdance groep. Ik heb daar heel veel plezier in.

Mara

Assistent Leiding

Ik ben Mara. Ik ben 17 jaar en ik woon in Breukelen. Ik dans nu al 12 jaar bij Terpsichoré en heb het altijd erg naar mijn zin gehad. Na de lessen bij de jazzballet/showdance, ben ik doorgestroomd naar de hiphop. Ik dans nu ook al 4 jaar met de (jeugd)selectie. Ik keek vroeger altijd op tegen de dansjuffen (en assistentes;), maar nu mag ik die rol zelf vervullen. Ik kijk erg uit naar het assisteren en ik hoop dat het een leuk en leerzaam jaar wordt.
Dit jaar assisteer ik bij de kleinste dansers van onze vereniging de Ministars en de Kids Dance.

Willemijn

Assistent Leiding

Mijn naam is Willemijn Reij en ik ben 17 jaar. Ik dans al 6 jaar en alle 6 jaar daarvan bij Terpsichore. Momenteel dans ik in de hiphop 15+ en de selectie.
Ik ben na mijn eindexamen de studie HBO Verpleegkunde begonnen
In 2019 heb ik geassisteerd bij de ministars 3-4 jaar en de kids dance 5-6 jaar. Dit jaar zal ik assisteren bij de streetdance 12-14 jaar.

Bestuur

Zie hieronder onze bestuursleden van Terpsichoré

Hans Muskens

Voorzitter

Met een leuk bestuur en leiding team leidt Hans de vereniging. Hij zit al jaren onze bestuursvergaderingen voor, regelt van alles voor de vereniging van algemeen beleid tot het ParkPodium. Samen met het team leuke optredens te regelen zodat alle leden hun dansen kunnen laten zien aan ouders, opa, oma en vrienden. Houdt vooral de vereniging financieel gezond door op tijd met bestuur en leiding goed naar de lessen te kijken.

Ineke van Rossum-Spruit Koopmans

Secretaris

Mijn naam is Ineke van Rossum-Spruit Koopmans, getrouwd met Bert. In ons samengestelde gezin hebben we vier volwassen kinderen en 5 kleinkinderen. Mijn oudste dochter heeft in haar jeugd met veel plezier gedanst bij Terpsichoré. Terpsichore is een leuke vereniging die ik altijd ben blijven volgen. Op 1 november 2018 ben ik als secretaris toegetreden tot het bestuur van Terpsichoré en dus verantwoordelijk voor het secretariaat. Ik vind het leuk om opnieuw bij de club betrokken te zijn en ik zie een vereniging die nog net zo enthousiast en springlevend is als tijdens de jeugd van mijn dochter.

Yolanda Hering

Penningmeester

Mijn naam is Yolanda, woon samen met Dirk en we hebben drie kinderen. Ik ben al jaren verbonden aan Terpsichore. Ooit zelf als tiener met dansen gestart en nu danst ook mijn dochter Anouk al jaren met veel plezier bij Terpsichoré. Naast mijn baan als verloskundige heb ik gelukkig nog tijd gevonden om nu niet meer alleen als lid, maar ook als penningmeester bij de vereniging betrokken te zijn.

Barbera den Ouden

Ledenadministratie

Mijn naam is Barbera, getrouwd met Albert en samen hebben wij 2 dochters Nikki en Sterre. Sterre en ik zelf dansen al een aantal jaren bij Terpsichore.
Sinds 2011 doe ik met veel plezier de ledenadministratie binnen de vereniging. Samen met Esther Muskens zit ik ook in de Activiteiten Commissie en organiseer samen met haar allerlei leuke activiteiten.

Anoesjka Conijn-Pels

Public Relations

Mijn naam is Anoesjka Conijn – Pels. Al meerdere jaren actief als bestuurslid PR voor Terpsichoré. Nadat mijn dochter is gaan dansen ben ik betrokken geraakt bij de vereniging. Mijn taak is het verzorgen van de social media en allerlei PR zaken die binnen Terpsichoré spelen. In mijn werkzame leven in de logistiek kan ik deze ervaring gebruiken om binnen de vereniging mijn steentje bij te kunnen dragen.

Hanney Plugge

Hoofd Technische Leiding

Stuurt leiding aan en adviseert. Neemt nieuwe leiding aan. Adviseert bestuur op technisch gebied over de lessen.

Vacant

Zie hieronder de vacatures voor de  functies die momenteel vacant zijn.

Algemeen Bestuurslid

Ter versteking van het bestuur Yolanda, Ineke, Hans, Hanney, Barbara en Anoesjka zijn wij op zoek naar een algemeen bestuurslid ofwel vliegende keep die bestuursleden kan vervangen bij afwezigheid en meedenkt met het beleid van Terpsichore. Ben jij enthousiast? Meedenkend?
Draai je je hand niet om voor wat dan ook? En ben je een doener die graag de handen uit de mouwen steekt? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Coupeuse

‘ Coupeuse’, en in de volksmond ook wel genoemd: ”Naaimoeder”)
HELP! We zijn op zoek naar iemand die ons kan assisteren bij het vervaardigen van danskostuums! Vooral voor onze show die elke 2 jaar gegeven wordt..heb jij vrije tijd, een naaimachine en leuke ideetjes?

Laat het ons even weten!


Contact opnemen

Manusje van alles

Ben jij het type dat wel graag wat voor de Vereniging wil doen, maar niet gebonden wil zijn aan tijden, werkzaamheden en verantwoordelijkheden?
Misschien is dan ons manusje van alles functie iets voor je! Lekker flexibel zeg maar… We hebben altijd hulp nodig rond de shows, demo’s, kamp etc etc.

Jong en oud welkom!

Contact opnemen

Stage lopen bij Terpsichoré?

Stagiair(e)s vanuit het MBO (CIOS, ROC-S&B) mogen alleen geplaatst worden bij erkende leerbedrijven. Terpsichoré heeft deze certificering en is dus een erkend leerbedrijf.

Ben jij benieuwd hoe het er allemaal precies aan toe gaat in een dansles? Of ben jij vooral nieuwsgierig naar onze bestuurlijke functies? Heb je altijd al willen meehelpen met het organiseren van een leerlingenshow? Of ben jij geïnteresseerd in andere onderdelen van onze vereniging? Kom dan bij ons stage lopen!

Neem contact op voor meer informatie!

Contact Opnemen