info@terpsichore-breukelen.nl

Over Ons

Wie zijn wij?

Contact opnemen

Wie Breukelen kent, kent Terpsichoré. Wij zijn dé Dansvereniging in Breukelen waar elke week met veel energie en door gemotiveerde leiding en assistenten les wordt gegeven in allerlei stijlen. We willen je graag laten dansen, het beste uit jezelf laten halen, je laten schitteren bij onze optredens en waar kan dat beter dan bij Terpsichoré. We zijn trots op onze vereniging en de vele vrijwilligers die ons hierbij steunen. Een mooie terugblik is dat wij mochten optreden voor de Koningin toen ze Breukelen bezocht op 30 april 1987. We hebben ook in de afgelopen jaren meegedaan aan nationale en internationale dansdemo’s en wedstrijden. Optreden doen we nog steeds zoals de Kerstmarkt en ParkPodium. Dus hou je van dansen? Dan ben je altijd welkom voor een proefles op één van onze lesuren.

Oprichting van Terpsichoré

Op 5 augustus 1986 was het zover! Met de oprichting van de vereniging  zag Hanney Plugge haar wens in vervulling gaan om zelf een eigen Vereniging voor Dans en SportFit op te richten met de naam TERPSICHORÉ.

Terpsichoré is de naam van de Griekse dansgodin. Je kunt deze naam ontleden in Ter =lichaam, Psi= geest en Choré= harmonie. Met lichaam en geest komen tot één harmonie of choreografie. Zie hiernaast de foto van ons allereerste bestuur! Met de bestuursleden van links naar rechts: Hanney Plugge, Cor Hiele, Yvonne Kragten, Brigitte vd Linden (leiding), Karel de Groot, Ria Postmus, Bep Spijker en Bep Zweeris. De eerste lessen werden gegeven op 1 september 1986. Op zaterdag 29 november 1987 stelde Terpsichoré zich voor in al haar facetten met een kleine show in de Gemeente Sporthal. Op dat moment waren er al 150 leden. Op 5 augustus 2001 bestond de vereniging 15 jaar en telde op dat moment 400 leden. Bij aanvang werd er alleen lesgegeven in Jazzdans. Later volgden er de Aerobiclessen en de Kleuterlessen. De lessen zijn tegenwoordig flink gemoderniseerd en zijn het voornamelijk ex-leerlingen die nu eigen groepen hebben en les geven! Daar zijn we dan…ruim 35 jaar verder…een vereniging om trots op te zijn…..!

Leiding

Terpsichoré is een dansvereniging met enthousiaste en gemotiveerde leiding. Zie hieronder de leiding van Terpsichoré.

Laura 

Kidsdance 4-6 jaar, Kidsdance 6-7 jaar,  Femme Dance 17+ 

Mijn naam is Laura Muskens, ik ben 23 jaar en ik woon in Breukelen. Ik heb een bachelorsdiploma Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht behaald, en zit momenteel in een tussenjaar voordat ik een Master ga volgen. Naast enthousiast dansles geven aan mijn groepen, ben ik fanatieke handbalster in het damesteam van HV Nijenrodes, ga ik graag naar de sportschool en werk ik in de evenementenbranche. Van jongs af aan ben ik al lid bij Terpsichoré en al bijna zes jaar geef ik met veel dansplezier les! Tijdens mijn lessen staat dansplezier centraal en breng ik mijn kennis in dansen over aan mijn leerlingen. Kom gezellig eens kijken en een lesje meedoen!

Emma

Streetdance 9- 11 jaar, 11- 14 jaar, 14-17 jaar 

Mijn naam is Emma Priem en ik ben 24 jaar. Momenteel woon ik in Maarssen dorp en ben ik bezig met afstuderen aan de opleiding Leerkracht Biologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben graag aan het sporten en bewegen en ik dans al vanaf dat ik erg jong ben. Ik geef iedere vrijdag met veel plezier en passie les aan de Streetdance groepen: 9-11 jaar, 11-14 jaar en 14-17 jaar. Ik hoop dat ik mijn plezier en enthousiasme voor dansen kan overbrengen tijdens mijn lessen. Je bent altijd welkom om een lesje mee te doen!

Sammy 

Streetdance 7-9 jaar

Ik ben Sammy Timmerman ik ben 20 jaar oud en ik geef de les Streetdance 7-9 jaar. Binnenkort zal ik starten met de opleiding Pedagogiek aan de hoge school van Amsterdam. In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden en dans ik graag! Sinds dat ik 8 jaar oud ben dans ik al met veel plezier bij Terpsichore. Dit staat daarom ook op nummer 1 in mijn les, plezier hebben, leren en gezelligheid.

Hanney Plugge

Dancefit, Sportfit en Zumba

Opgegroeid met en in de muziek was de stap naar dans voor mij niet moeilijk. Na meer dan 10 jaar te hebben geturnd en daar ook in lesgegeven heb ik de overstap naar dans gemaakt en geef nog steeds met veel plezier les. Heb in al die jaren diverse opleidingen en cursussen gedaan in sport en dans. Docent dans geweest aan de opleiding jazzdans en ook altijd allerlei cursussen, workshops en bijscholingen gedaan, gevolgd en gegeven op gebied van dans. Alle veranderingen en vernieuwingen op de voet gevolgd en certificaten in behaald met als laatste Zumba-Instructor. In 1986 besloten een eigen vereniging op te richten in Jazzdans en Aerobic, TERPSICHORE. Iets wat in die tijd nog niet bestond. Nu, na al die jaren nog steeds geen spijt van dit besluit. “Plezier in dansen staat voorop”, is altijd mijn motto geweest en zal dat ook altijd blijven!

Ingrid Lammers – van Veenendaal 

 Bodyfit

Mijn naam is Ingrid Lammers-van Veenendaal. Vanaf mijn zesde jaar heb ik aan klassiek ballet gedaan. Op mijn twaalfde jaar ben ik gaan dansen bij Terpsichoré, jazzballet en selectiedansen. Dansen en bewegen is altijd mijn passie geweest en daarom heb ik toen ik 17 was de opleiding Verenigingsleidster Jazzdance gevolgd. Sinds die tijd geef ik al les bij Terpsichoré. Dit doe ik naast mijn werk als fysiotherapeut-manueel therapeut.

Celeste 

Jeugdselectie, Selectie 

Hallo, ik ben Celeste van Plateringen 26 jaar oud en kom uit Maarssen. Mijn passie voor dansen begon al op zeer jonge leeftijd. Wedstrijden, Tv shows & onwijs veel optredens heb ik met veel plezier al mogen doen in de 10 jaar dat ik les geef.Met veel plezier & onwijs veel passie voor dans geef ik mijn ervaringen graag door aan de Jeugdselectie & Selectie op donderdagavond.

Sofie 

Assistent leiding 

Mijn naam is Sofie Muskens, ik ben 19 jaar en woon in Breukelen. Ik zit in mijn 2de jaar van de opleiding Ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast dansen speel ik handbal in het damesteam van HV Nijenrodes. Vanaf mijn 4e dans ik bij Terpsichoré en heb ik verschillende dansstijlen gedanst. Momenteel volg ik op donderdag de les Femme Dance 17+. Tevens ben ik assistent leidster op vrijdag bij de Kids Dance 4-6 jaar en Kidsdance 6-7 jaar. Elke week weer een feestje.

Kylie 

Assisitent leiding

Mijn naam is Kylie, 17 jaar, Ik doe zelf de opleiding Sport en Bewegen niveau 2. Zelf dans ik al heel wat jaren bij Terpsichoré. Ik dans zelf bij de Selectie en daarnaast assisteer ik bij de Streetdance 11-14 jaar. Ik heb er komend seizoen weer enorm zin in het dansen en ik hoop zelf nog te kunnen leren en de groep waar ik assisteer mijn enthousiasme over te brengen. Als ik niet dans dan doe ik nog aan Scouting en Freerunnen

Sterre 

Assistent leiding

Hoi, Ik ben Sterre. Ik ben 18 jaar en woon in Breukelen samen met mijn zus en ouders. Vanaf mijn 3e zit ik al op verschillende dansstijlen. Dit word nu dus mijn 14e dansjaar. Samen met mijn moeder geeft dit veel dansplezier. Nu dans ik zelf bij Femme Dance 17+, en in de Selectie, en assisteer ik bij de Kids Dance 4-6 jaar en Kidsdance 6-7 jaar. Naast dansen zit ik in mijn derde jaar van de opleiding hotelmanagement on the job in Van der Valk. Wat immers ook mijn laatste jaar wordt.

Maud 

Assistent leiding

Hoi, ik ben Maud, Hoi, ik ben Maud, 16 jaar en woon samen met zus en ouders in Breukelen. Al meer dan 10 jaar dans ik bij Terpsichoré. Heb in al die jaren bij Terpsichoré al diverse stylen gedanst. Ik assisteer Sammy bij de Streetdance 7 tot 9 jaar. Zelf dans ik in de Selectie en de Femme Dance 17+. Ik zit in het eerste jaar van het MB0.

Sara 

Assistent leiding 

Hey, ik ben Sara, woon in Breukelen en zit op Broeckland College.
Ik dans al meer dan 10 jaar met veel plezier bij Terpsichoré. Ik ben begonnen bij de Mini Stars, doorgestroomd naar Kids Dance, Funky Kids, Streetdance, Jeugdselectie. Zelf dans ik nu in de Streetdance 14-17 jaar en de Selectie.
Dansen is mijn passie en daarom vind ik het heel leuk om te gaan assisteren bij de Streetdance 9 – 11 jaar bij Emma samen met Deylin.In mijn vrijetijd maak ik mijn eigen dansen en doe ik aan scouting 


Deylin 

Assistent leiding

Mijn naam is Deylin, ik ben 15 jaar oud. Ik woon in Breukelen en Ik zit in mijn laatste schooljaar van de Rientjes mavo. Ik dans van jongs af aan en ben al 9 jaar lid Terpsichoré. Zelf dans ik bij de Selectie en de Streetdance 14-17.
Ik assisteer Emma bij de Streetdance 9-11 jaar samen met Sara. In mijn vrijetijd leer ik graag choreo’s s aan van het internet en maak ik zelf er ook wat. 

Bestuur

Zie hieronder onze bestuursleden van Terpsichoré

Hans Muskens

Voorzitter

Met een leuk bestuur en leiding team leidt Hans de vereniging. Hij zit al jaren onze bestuursvergaderingen voor, regelt van alles voor de vereniging van algemeen beleid tot het ParkPodium. Samen met het team leuke optredens te regelen zodat alle leden hun dansen kunnen laten zien aan ouders, opa, oma en vrienden. Houdt vooral de vereniging financieel gezond door op tijd met bestuur en leiding goed naar de lessen te kijken.

Ineke van Rossum-Spruit Koopmans

Secretaris

Ik ben Ineke van Rossum-Spruit Koopmans, getrouwd met Bert en woon in Loenen aan de Vecht. Mijn oudste dochter heeft in haar jeugd met veel plezier gedanst bij Terpsichoré en ik ben de vereniging altijd blijven volgen. Toen ik in 2018 gevraagd werd als bestuurslid voor de post secretariaat heb ik meteen ja gezegd. Ik vind het leuk om opnieuw bij de vereniging betrokken te zijn die na 37 jaar nog steeds springlevend is. Inmiddels danst één van de zes kleinkinderen bij Kidsdance en zij is net zo enthousiast als vroeger haar moeder was. Leuk om als oma dat mee te maken.

Barbera den Ouden

Ledenadministratie

Ik ben Barbera, getrouwd met Albert en samen hebben wij 2 dochters Nikki en Sterre. Sterre en ik zelf dansen al vele jaren bij Terpsichore.

Sinds 2011 doe ik met veel plezier de ledenadministratie binnen de vereniging. Samen met Esther Muskens zit ik ook in de Activiteiten Commissie en organiseer samen met haar allerlei leuke activiteiten.

Anoesjka Conijn-Pels

Public Relations

Mijn naam is Anoesjka Conijn – Pels, getrouwd met René, en we hebben een dochter Sara. Ooit begonnen als kleedkamermoeder en nu al een aantal jaren verantwoordelijk voor de PR en organisatie van optredens,. Door mijn dagelijkse werk in de logistieke sector kan ik elementen gebruiken om de vereniging op de kaart te zetten en te promoten.

Hanney

Hoofd Leiding

Stuurt leiding aan en adviseert. Neemt nieuwe leiding aan. Adviseert bestuur op technisch gebied over de lessen.

Maarten Ruttens

Penningmeester

Mijn naam is Maarten. Samen met Rosanne en mijn 2 kinderen Mara (6) en Jack (2) woon ik al geruime tijd in Breukelen. Onze dochter Mara danst al jaren met veel enthousiasme bij Terpsichore.

Iedere vrijdag gaat ze met veel plezier naar de dansles en ze geniet van de vele optredens die ze door het jaar heen mag doen. Zelf ben ik ook sportief maar niet bepaald een danser. Om toch iets meer bij de vereniging van mijn dochter betrokken te zijn heb ik mij beschikbaar gesteld als penningmeester toen ik hier voor ben benaderd. Ik hoop dit de komende jaren samen met de overige bestuursleden met veel plezier te doen.

Vacant

Zie hieronder de vacatures voor de  functies die momenteel vacant zijn.

Algemeen Bestuurslid

Ter versterking van het bestuur zijn we op zoek naar een algemeen bestuurslid ofwel vliegende keep die bestuursleden kan vervangen bij afwezigheid en meedenkt met het beleid van Terpsichore. Ben jij enthousiast? Meedenkend?

Draai je je hand niet om voor wat dan ook? En ben je een doener die graag de handen uit de mouwen steekt? Neem dan contact met ons op. Contact opnemen

Manusje van alles

Ben jij het type dat wel graag wat voor de Vereniging wil doen, maar niet gebonden wil zijn aan tijden, werkzaamheden en verantwoordelijkheden?

Misschien is dan ons manusje van alles functie iets voor je! Lekker flexibel zeg maar… We hebben altijd hulp nodig rond de shows, demo’s, kamp, etc. Jong en oud welkom! Contact opnemen

Stage lopen bij Terpsichoré?

Stagiair(e)s vanuit het MBO (CIOS, ROC-S&B) mogen alleen geplaatst worden bij erkende leerbedrijven. Terpsichoré heeft deze certificering en is dus een erkend leerbedrijf.

Ben jij benieuwd hoe het er allemaal precies aan toe gaat in een dansles? Of ben jij vooral nieuwsgierig naar onze bestuurlijke functies? Heb je altijd al willen meehelpen met het organiseren van een leerlingenshow? Of ben jij geïnteresseerd in andere onderdelen van onze vereniging? Kom dan bij ons stage lopen! Neem contact op voor meer informatie! Contact Opnemen